Header

Header
Modeller av olika designers, vikta av mig.

tisdag 23 augusti 2011

Fjärilar

Lillan har haft några vakna dagar så det dröjde med fjärilsvikandet, men nu ska ni få se den/dem. Orsaken till att den ena har en så tråkig färg är för att jag testade wetfolding och det var den enda färg elefanthud jag hittade. Använde lite för mycket vatten men den såg bättre ut dagen efter (då bildet togs) när den hade torkat.


Fjärilen är designad av Evi Binzinger och jag vek den efter en videoinstruktion av Leyla Torres som du hittar här. Ska göra flera sen i olika färger och storlekar, men just nu har jag redan börjat på nästa model.

fredag 19 augusti 2011

Origami shopping

När man är origami/pappers-tokig som jag kan det se ut så här när man äntligen hittar affärer som säljer origamipapper på sin semester.



Och sen glömde jag fota de stora lila pappersark jag också köpte.

Jag är med i en internationell origami mailinglist och där skriver folk då och då länkar till diagrammer. Igår hade Leyla Torres en video på hur man viker en tjusig fjäril designad av Evi Binzinger så den ska jag vika senare idag när lillen sover. Ska sen lägga upp bild och länk till videon här i bloggen.

fredag 5 augusti 2011

Ny origamibok

Tänk att det är så länge sen som i april att jag skrev senaste inlägget. Tiden rusar iväg! Dessutom födde jag en liten tjej i juni och har därför haft fullt upp. Nu ska jag försöka blogga oftare i framtiden.

För ett tag sen såg jag på Facebook att en kompis gav ut en origamibok med modeller av origami designern Denver Lawson. Jag har sett några av hans designs på de conventions jag har varit på och kom ihåg hans namn för att han har designat så fina modeller. Jag beställde direkt ett exemplar av boken. Ni kan se den här (bilder från Paula Versnicks hemsida där man också kan beställa boken)

Framsidan Baksidan


Jag gick direkt igång med att vika spiralen som jag hade sett på en convention för några år sedan. Så här blev den:
Jag använde vanligt papper till skrivare. Jag vet inte hur många papper jag vek då man inte behöver ett visst antal för denna model, däremot är varje papper lite mindre än det föregående så att det blir en spiral.